Tuesday, June 30, 2009

petek 3 julij SASA SERBAN fotografska razstava









Razstava fotografij Sasa Serbana
"Perjalanan ke Indonesia"



V petek 3.julija 2009 ob 18. uri vas vljudno vabimo na otvoritev razstave potopisnih fotografij Saše Serbana pod naslovom "Perjalanan ke Indonesia" v razstavnem prostoru Studia 8, Sotesk...

Gostitelj: Studio 8
Čas: 3. julij 2009 18:00
Lokacija: Studio8 (v bližini teatra Glej)






Otvoritev razstave Helene Maček "Replikacija spominskega zapisa

















































































Helena Maček

rasztava grafik

Replikatorji spominskega zapisa



Vljudno vabljeni na otvoritev razstave Replikatorji spominskega zapisa
v petek, 3 julija ob 20 uri v "lobiju" Studija 8, Soteska 8, Ljubljana
Galerija je odprta od ponedelka do petka, od 18. do 20. ure.

Nataša Benedik o avtorici


Dela Helene Maček so senzibilna notranje – zunanja prehajanja reminiscenc, predzavednih podob, ki vsakič znova zaobjamejo spomin v še večjem možnem obsegu.

Avtorica skozi previdno raziskovanje medija prikaže izginjajoče podobe kot še zdaj prisotne, a v nenehnem izmikanju, nahajajo se v vedenju, in se skozi raznovrstna iskanja bližajo prvotni ostrni izraza.

Prikazane grafične tehnike in slike gredo vse od celičnega likovnega prikaza ( Tkivo) do upodobitve kozmičnosti v vsem, kar na različne načine obstaja in sobiva (Your space).














































Monday, June 15, 2009

12 juni-petek otvoritev razstave BOŠTJANA PLESNIČARA





http://www.rtvslo.si/blog/ladko-gaj-ek/list-iz-dnevnika-12-junij-2009-petek/26981


opis: razstava slik
lokacija: razstavni prostor Studia 8, Soteska8, Ljubljana
razstava bo odprta od 12.06 do 2.07.2009

You are invited to view Ursa's photo album: razstava-plesničar-09



Akademski slikar Boštjan Plesničar se je na tokratni razstavi predstavil s serijo najnovejših slik, ki prikazujejo ljudi, pa tudi živali, v njihovem blodnem zasledovanju lastnih fiksnih idej.

Več o razstavi:

Četudi so fantazme za zunanje opazovalce videti povsem iracionalne, so prav one tiste, ki osmišljajo posameznikovo eksistenco. To najlepše ilustrira ena osrednjih slik razstave, na kateri gol moški teče z regratovo lučko v roki. Njegova fiksna ideja ga tako dobesedno spravlja v tek. Tudi ukrivljeno telo violinistke in bizarno dolg vrat mlade črnke se stegujeta (nedosegljivemu) idealu naproti. Avtorjeve slikarske popačitve tako niso nekaj samovoljnega, ampak so v tesnem notranjem razmerju s hotenjem samih protagonistov.


Več o avtorju:

Boštjan Plesničar, rojen 13. 5. 1968, je svojo slikarsko pot začel leta 1988 v Slikarski šoli Sava Sovreta. Leta 1990 se je vpisal na Akademijo za likovno umetnost in leta 1996 tam diplomiral pri mentorju Emeriku Bernardu. Leta 2000 je z zagovorom magistrske naloge Skrivnostna trivialnost zaključil še podiplomski študij pri mentorju Lojzetu Logarju. Po končanem izobraževanju je pridobil status samostojnega kulturnega delavca.


http://www.plesnicar.si

Vljudno vabljeni!

Saturday, June 13, 2009

Projekcija polskih filmov + Kiriki in crni_ macek

Projekcije in performance



Poljske eksperimentalne animacije z glasbeno spremljavo Kikiriki in crn_macek

09 06 2009 RAZSTAVA ANDREJA FONA











Serija vžigalic » bitte fon kindern ferhalten



Andrej Fon (1980) - Zadnjih nekaj let se preživljam pretežno kot ulični glasbenik. Neambicijozno se ukvarjam še z likovno umetnostjo, pisanjem, vrtnarjenjem...

Serija vžigalic » bitte fon kindern ferhalten« je nastala pred približno petimi leti, kot eden v nizu neuspešnih poskusov iskanja načina kako se prebiti skozi mesec, ne ta na nebu, ampak koledarski. Povečini erotični motivi so delno pogojeni tudi z željo ugoditi zahtevam trga. Edino dejstvo, da so slike z drgnjenjem in barvanjem modificirane fotografije, prilepljene na škatlice vžigalic me lahko reši pred popolno apolitičnostjo moje »umetnosti«, saj lahko z njimi poleg cigareta ali tabornega ognja prižgemo tudi parlament.