Monday, June 15, 2009

12 juni-petek otvoritev razstave BOŠTJANA PLESNIČARA





http://www.rtvslo.si/blog/ladko-gaj-ek/list-iz-dnevnika-12-junij-2009-petek/26981


opis: razstava slik
lokacija: razstavni prostor Studia 8, Soteska8, Ljubljana
razstava bo odprta od 12.06 do 2.07.2009

You are invited to view Ursa's photo album: razstava-plesničar-09



Akademski slikar Boštjan Plesničar se je na tokratni razstavi predstavil s serijo najnovejših slik, ki prikazujejo ljudi, pa tudi živali, v njihovem blodnem zasledovanju lastnih fiksnih idej.

Več o razstavi:

Četudi so fantazme za zunanje opazovalce videti povsem iracionalne, so prav one tiste, ki osmišljajo posameznikovo eksistenco. To najlepše ilustrira ena osrednjih slik razstave, na kateri gol moški teče z regratovo lučko v roki. Njegova fiksna ideja ga tako dobesedno spravlja v tek. Tudi ukrivljeno telo violinistke in bizarno dolg vrat mlade črnke se stegujeta (nedosegljivemu) idealu naproti. Avtorjeve slikarske popačitve tako niso nekaj samovoljnega, ampak so v tesnem notranjem razmerju s hotenjem samih protagonistov.


Več o avtorju:

Boštjan Plesničar, rojen 13. 5. 1968, je svojo slikarsko pot začel leta 1988 v Slikarski šoli Sava Sovreta. Leta 1990 se je vpisal na Akademijo za likovno umetnost in leta 1996 tam diplomiral pri mentorju Emeriku Bernardu. Leta 2000 je z zagovorom magistrske naloge Skrivnostna trivialnost zaključil še podiplomski študij pri mentorju Lojzetu Logarju. Po končanem izobraževanju je pridobil status samostojnega kulturnega delavca.


http://www.plesnicar.si

Vljudno vabljeni!

No comments:

Post a Comment