Monday, September 27, 2010

Noemi Veberič Levovnik



Noemi Veberič Levovnik,
MOŽNE ZGODBE

otvoritev razstave 1.10.2010 ob 20.00
Galerija TukadMUNGA,Soteska 8 od 1. do 14.oktobra 2010

vsak delavnik med 12.00 in 18.00

Gospodinjski trans, kasetno potovanje, izrezki revij iz 70-ih let. Realnost, ki se preobraža v fikcijo v procesu ustvarjanja, in fikcija, ki deluje realno. Moja delovna (in vaša dnevna) soba.


Noemi Veberič Levovnik (roj. 1985 v Kranju) – v svojem delu združuje različne medije ( slikanje, risba, video, fotografija, zvok, posneti performans, multimedijska prostorska postavitev). Po zaključenem študiju filma in likovne umetnosti na Univerzi Paris 8 (2009) letos pripravlja magisterij na akademiji za sodobno umetnost v Quimperju. Živi in ustvarja v Franciji.


MOŽNE ZGODBE (delovna soba)

Prostorska postavitev - kolaži, risbe, fotografije, videi, zvočni ambient.
Zametki fikcije. Koščki možnih zgodb, ki jih vsak gledalec poveže na svoj način.
Delovna soba, v kateri ustvarjam in pišem; prostorska postavitev, ki jo spreminjam skozi čas. Ustvarjajo se nove povezave, slike in zvoki se transformirajo in menjujejo, ustvarjalni proces se nadaljuje znotraj razstave.

Povezave med otroškimi igrami in videi s skrivnostno junakinjo ali junakom. Izrezki iz revij 70-ih let, ki se s črtami povezujejo v možne zgodbe.

Fotogrami iz (še) neobstoječih filmov. Fotografije, ki vsebujejo zgodbe, ki si jih lahko obiskovalec sam zamisli. Videti so kot iz nekega drugega časa, vendar so bile posnete to poletje. Realnost postaja fikcija skozi oko fotoaparata.

Razstava “Možne zgodbe” vključuje prostorsko postavitev v obliki bivalnega prostora – sobe, ki nadaljuje serijo sob (prva je bila ustvarjena avgusta 2009 na festivalu Par ici par l’art v Franciji)m kakor tudi performativni element – moje delo znotraj sobe.

Tokratna postavitev je med delovno in dnevno sobo, kjer se lahko obiskovalec uleže na preprogo ali usede na blazino, si ogleda videe, zaprtih oči potuje skozi zvočne pokrajine kaset, si ogleduje podobe in si ustvarja svoje lastne zgodbe.

To bo obenem tudi moja delovna soba v času razstave, katere postavitev bom po otvoritvi še naprej ustvarjala in spreminjala. Ta čas bo namenjen tudi pisanju moje diplome, ter pogovorom z obiskovalci, ki si tega želijo. Vsak dan od ponedeljka do petka bom podaljšala obratovalni čas galerije za štiri ure (14h-18h).

Vabljeni!




































Tuesday, September 21, 2010

Grega Mastnak
Slikarska razstava

Otvoritev razstave bo v petek
24.9.2010, ob 20. uri.


Mastne slike na vezani plošči,
visijo,
v rdeči sobi.
OZOR!





Sponzor rastave: OZOR, zavod za gibljive slike

Galerija TukadMUNGA, Soteska 8
od 24.9. - 30.9.2010

Vabljeni!