Saturday, January 30, 2010

Bologna Art First 2010 studio 8

bili na arte fieri v bologni
dijana matkovic- s kakšnim namenom se je Studio 8 odpravil na bolognski festival sodobne umetnosti?
k.d.arnetee studi osem je sel v bologno, ker je radoveden kaj se danes predstavlja kot sodobna umetnost, kaj se na enem najmocnejsih umetniskih trgov promovira, kakšna je bila produkcija sodobne umetnosti 2009,
studi osem deluje v smeri povezanosti svojih clanov zato se z lahkoto druzimo v takem vikendpaketu, ter gremo kjer disi po artu.
dijana matkovic- kakšen je bil vtis o samem festivalu?
k.d.arnetee bolonjski sejm je bil zelo fin, ravno prav obsezen, precej italijanski. Vesela sem da smo videli slike klasicnih in modernih avtorjev, ki jih ne vidis nikjer, niso ne razstavljene, ne publicirane, so tiste male intimne slkarske stvarive ki so iz rok zbirateljev koncale na policah galerij, mene take slike sarmirajo,

dijana matkovic- kaj je moč reči o današnji umetnosti, ki smo jo lahko tam videli?
k.d.arnetee art danes skozi predstavitev v bologni je profesionalno svetlecččč, vse je tako gladko, polakirano, res dobiš feeling da je danes umetnost tisto kar gre dobro s tvojim pohištvom in čevlji, tudi eros tu pa tam kakšna skulptura iz kavčuka. hodiš skozi sejemske sobane polne sofisticranih simbolov ultrasodobnega cloveka v zemeljskem ugodju, kar je zopet zelo fino.

Wednesday, January 27, 2010

Krešimira Gojanović, Obdobje PerzefoneSTUDIO 8 , Galerija TukadMUNGA. Soteska 8

03. feb. ob 19h - 16.feb 2010Predstavitev del Krešimire Gojanović,diplomantke grafičnega oddelka Akademije likovne umetnosti v Zagrebu,ki trenutno študira na magistrskem študiju Akademije za likovno umetnost in oblikovanje v Ljubljani – smer Oblikovanje vizualnih komunikacij.

Poleg slikarstva in grafike, se ukvarja z grafičnim in web dizajnom, fotografijo, ilustracijo in pisanjem, ter organizacijo kreativnih delavnic za otroke in odrasle.Je članica Hrvaškega društva samostojnih umetnikov, Hrvaškega društva likovnih umetnikov, Društva Akademija-Art, ULSZ - a i LIKUM - a.

V Studiu 8 bo razstavljala slike v tehniki akril na platnu, in tudi risbe v različnih tehnikah, ki so nastajale zadnja leta. Kot celoten cikel imajo z nazivom '' Obdobje Perzefone '', ker se skozi te slike ukvarja z raziskovanjem mitskih podob stare Europe in s podobami iz ljudskih pravljic.Naslov '' Obdobje Perzefone '' simbolično ponazarja tudi čas notranje kontemplacije, v kateri se osebni arhetipi prelivajo v kolektivne.

www.Krešimira Gojanović